Släktforskning

Liten intro till min Släktforskning

För cirka sex år sedan tog jag tag i några frågor bölen_storskifte_1800 som jag hade funderat länge på och som fick mig att börja släktforska. Enligt min far fanns det två släkten med namnet Bölenius vilket jag tyckte var konstigt då det var ett så ovanligt efternamn. En annan orsak var att en gammal släktutredning enbart fokuserade på den raka faderslinjen och jag ville få fram min farmors sida.

Så långt som jag kommit på dessa år skulle inte ha varit möjligt utan andras publicerade forskning som t ex Peter Sjölund, Ronny Norberg, Michael Östman, Jan Olov Nordvall mfl har gjort. Jag har försökt att så tydligt som möjligt visa med källhänvisningar vem som står för forskningen bakom delar av det redovisade.

När det gäller en del forskning, där en del av källmaterialet kan ha brister eller där en del av uppgifterna är av sekundär natur, så är även mitt resultat inte 100%-igt korrekt.

Genom att visa upp detta kan det ju av er kritiseras och därmed kan mina uppgifter uppnå en större potential av sanning. Så hör gärna av er till mig när ni vill rätta eller komplettera.

För att komma till mina anfäders sida klicka här.
Och till Carinas anfäders sida kommer ni här.

Till slut vill jag bara nämna att jag använt mig av dopdatum som födelsedatum där bara dopdatum funnits.